5.Sınıf Matematik Açı Konusu Soru ve Cevap Çalışma Kağıdı

5.sınıf Matematik Açı Konusu Soru ve Cevap Çalışma Kağıdı

1-Açı Nedir?

Cevap: İki ışının birbirleriyle kesişmesiyle oluşturdukları şeklin kesiştikleri noktada oluşturdukları açıklığa açı denir.

A ve B Işınları kesiştikleri K noktasında meydana gelen açıklık K açısını oluşturmuştur. Ayrıca Üçgen, Dörtgen, Beşgen …gibi Geometrik Şekillerde de köşelerinde açı oluşmaktadır.

2-Açı çeşitleri nelerdir?

Cevap: Genel olarak açılar Dar Açı, Dik Açı ve Geniş Açı olarak sınıflandırılmaktadır. Bunların dışında düz bir çizgi olan Doğru Açı ve Bir Dair veya Çember şeklindeki cisimler için Tam Açı kullanılmaktadır.

3-Dar Açı Nedir?

Cevap: 90 dereceden küçük 1-89 Derece olan açılar Dar Açılar dır.

4-Dik Açı Nedir?

Cevap: 90 Derece olan açılar Dik Açılar dır.

5-Geniş Açı Nedir?

Cevap: 90 Dereceden büyük 91-179 Derece olan açılar Geniş Açılar dır.

6-Doğru Açı Nedir?

Cevap: 180 Derece olan açılar Doğru Açılar dır.

7-Tam Açı Nedir?

Cevap: 360 Derece olan açılar Tam Açılar dır.

8-En Büyük Dar Açı Kaç Derecedir?

Cevap: En büyük Dar Açı 89 derecedir.

9-En Büyük Geniş Açı Kaç Derecedir?

Cevap: En büyük Geniş Açı 179 derecedir.

10-En Küçük Dar Açı Kaç Derecedir?

Cevap: En küçük Dar Açı 1 derecedir.

11-En Küçük Geniş Açı Kaç Derecedir?

Cevap: En küçük Geniş Açı 91 derecedir.

12-Açılar Neyle Ölçülür ve Çizilir?

Cevap: Açılar, Açıölçer‘le ölçülür ve çizilir

Açıölçer

13-Açılar Sembolle Nasıl Gösterilir?

Cevap: Açılar aşağıdaki örnekte olduğu gibi Açının oluştuğu köşedeki harfin üzerine Açı işareti konarak gösterilir

 

 

 

(Visited 1.212 times, 1 visits today)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir